Handbollsträning & husmanskost

2011-02-28 @ 20:18:07
Mammas "korv i god sås", en klassiker här hemma


Sitter här med magen full av varm härlig husmanskost. Perfekt att äta efter träningen. Idag blev det träning med handbollslaget efter skolan. Det var alldeles för länge sedan jag höll i en handboll. I framtiden vill jag gärna gå på några handbollsträningar då och då. Den här kommande terminen blir det att varva dem med egen träning hemma, friskis & svettis och gym. Känner mig peppad inför sommaren.

Melodifestivalen igår

2011-02-27 @ 19:42:22
Glömde ju totalt att skriva om melodifestivalen som jag var och såg på med de bästra systrarna och Maria igår kväll. Det var verkligen jätteroligt och enligt mig det bästa startfältet i årets melodifestival. Min stora syster Cajsa hade med sig sin kamera och tog några fina bilder. Titta gärna in hos henne!




Februari förslag

2011-02-27 @ 13:47:11
Jag ska alldeles strax ut och springa i det mulna och blåsiga vädret vi har idag. Tänkte fylla min iPod med de nya melodifestivallåtarna för lite extra peppning, finns ju inget bättre än att springa till schlager, eller hur? Men innan jag försvinner iväg så tänkte jag tipsa er om två supergoda måltider. En frukost och en lunch, båda väldigt lättlagade.

Den här gröten är så otroligt god, och är verkligen en som jag längtar efter när jag vaknar. Jag är nästan säker på att jag skrivit om den förrut, men när den är en storfavorit hos mig så kan jag lika bra tipsa igen!


Havregrynsgröt med messmör

1 dl havregryn
1 dl vatten
1dl mjölk
1/2 tärnat äpple
1/2 banan
2 torkade katrinplommon
En klick messmör


Under min uppväxt så har våra helgluncher i stort sätt sett ut på detta vis. Mackor med valbara pålägg. Gott och enkelt. Se bara till att äta något "ordentligare" till kvällsmat.

Macklunch

2 skivor valfritt bröd (jag gillar de lite mörkare, grövre sorterna)
1 hårdkokt ägg
1/2 burk makrill i tomatsås
Lite ruccola
1 morot
1/4 paprika

After work

2011-02-26 @ 16:01:54
Är nyss hemkommen från jobbet. Gick till och från idag, tog sammanlagt ungefär 45 minuter, det fick bli dagens träning. Det var sista dagen för den här veckan jag jobbade. I morgon blir det tid till att bara ta det lugnt, läsa lite läxor och förhoppningsvis springa en runda. Nu i kväll är det dock annat som gäller. Jag, mina systrar och en kompis ska åka till Malmö och se melodifestivalen live i Malmö Arena. Det ska verkligen bli super roligt!

Här kommer en bild som jag tog i morse vid frukost, en ljuvlig bild som gör att i alla fall jag får vårkänslor.

Mmm... apelsin

Gym & sushi

2011-02-24 @ 19:33:23
Direkt efter jobbet begav jag mig mot gymmet. Cirka 50 minuters styrketräning efter en kvarts uppvärmning blev det. Känns alltid lika bra på vägen hem.

Avslutade precis kvällens råd med familjens kvinnliga medlemmar. Jag åt sushi, kanske inte det bästa efter ett gympass men med lite hembakat bröd och misosoppa till så mätta det min mage alldeles lagom. Sushi är ju så gott! Fast det är väldigt olika beroende på vem du frågar. Vad tycker du om sushi?



Mmm... sushi!

Filmjölksbröd med russin

2011-02-23 @ 19:07:41
Tror jag låter bilderna tala för sig själva i kväll.

Filmjölksbröd med russin & torkad aprikos







Pastasallad m. tonfisk & keso

2011-02-23 @ 17:39:33
Även idag har jag vilat mycket. Det har varit jätteskönt, men det är inte det jag tänkt skriva om nu. Jag vill dela med mig av min otroligt välsmakande lunch, en super god pastasallad med tonfisk. Lite sent för lunch nu, jag vet, men den här måste jag verkligen tipsa om! Dessutom så har jag just precis nu ett mumsigt filmjölksbröd bakandes i ugnen men det återkommer jag med senare. Här kommer pastareceptet:

Pastasallad med tonfisk & keso

Du behöver:
Kokt avsvalnad pasta
Blandad sallad (typ isberg, rucola, spenatblad mm.)
Paprika
Morot
Svarta oliver
Röda vindruvor
1/2 Tonfisk på burk
Keso
Soltorkad tomat
Franska örter

Gör så här:
I och med att pastan gärna ska ha svalnat lite innan du slänger ihop rätten så är det klokt att koka upp den i tid. Börja alltså med pastan.
Om det behövs så skär salladsbladen i mindre bitar, strimla paprikan, skiva moroten, oliverna och vindruvorna.
Lägg pastan i tallriken och varva nu med dina olika tillbehör. När du känner dig nöjd så avsluta med en klick keso. Pudra över lite franska örter och du är ready to go!


En supersmarrig sallad

Lugna tisdagen

2011-02-22 @ 16:44:08
I morse när jag vaknade mådde jag inte alls bra. Ont i huvudet och varm, inte alls så att man känner: "Yes! Nu kör vi", som i vanlig fall gör, eller hur? Så jag ställde in alla planer jag hade för dagen och sa åt mig själv att idag, idag ska vi ta det väldigt lugnt och det är verkligen vad jag gjort idag. Tvillingsyrran som också varit hemma har hållt mig sällskap. Nu i eftermiddags har vi till exempel legat utslagna framför soffan och tittat på Avatar. Ni vet den där filmen som var väldigt aktuell förra året. Detta var första gången jag såg den sedan biobesöket och den var faktiskt bättre än jag kunde komma ihåg. Har ni inte sett den, se den, men har inte för höga krav.

Snart ska jag återgå till att göra i stort sätt, ingenting, men först några bilder som jag tagit idag.


Först ut, min absoluta favoritfrukost: Havregrynsgröt. Här med skivad banan, tärnat äpple, klippta katrinplommon och kanel




Vår katt måns fick också vara med på ett hörn. Vig är han också!




Mellanmål framför Avatar. Morots-, gurk- & päronstavar tillsammans med dipp gjord på crème fraiche och sweet chilisås


Afrodans med syrran

2011-02-21 @ 21:16:26
I kväll är jag trött. Detta sportlovet tar musten ur mig. Eller inte. Nej, men jag tror bara att det varit så mycket ett tag nu och att min kropp reagerar på den här lediga tiden med trötthet och säger åt mig att vila. Och det ska jag också försöka göra. Trots det så samlade jag kraft för att gå och träna med syrran, det är ju alltid lite roligare att träna med någon man känner. Det var idag minst lika roligt som förra gången. Vill ni läsa min första utvärdering så finns den under kategorin "träning". Min syrra tyckte i alla fall att det var riktigt kul!

Det blir nog en tidig kväll i säng för mig trots lovet, men vi får se.

Saftiga Morotsbullar

2011-02-21 @ 15:08:52
I går eftermiddags hade jag lite tid över till att göra vad jag kände för och så blev det bullbak. Vi åkte nämligen på utflykt idag, jag, mamma och syrrorna. Det blev picknick i Helsingør. Inget speciellt var planerat och tanken var väl mest att vi skulle ströva omkring och njuta. Ett par besök i några second hand butiker lyckades vi också klämma in. Jättemysigt! I kväll ska jag och stora systern iväg till Friskis & Svettis för ett pass afrodans.

Här kommer en bild på mina morotsbullar, stora och saftiga blev de. Vad tycker ni om att stoppa morot i bullarna?

Saftiga morotsbullar

Söndagsträning

2011-02-20 @ 13:07:20
Det är en hel drös människor som går förbi utanför huset idag. Inte så konstigt kan man tycka då vädret på riktigt är helt fantastiskt. I förmiddags gjorde jag dessa naturnjutare sällskap och sprang en runda på stranden. Det var fantastiskt! Klar sikt så långt ögat kan nå, ett gäng änder som samlats på isen och en stor stark sol lysandes rakt i ögonen. Fantastiskt. Väl hemma så blev det några hopp med hopprepet och därefter lite blandade styrkeövningar med min alldeles egna kroppsvikt. Söndagsträning när den är som bäst!

Till lunch slängde jag ihop en jättegod sallad med bland annat makrill i tomatsås, ägg och äpple. En bit bröd och en halv grapefrukt till blev det också. Ha nu en fortsatt underbar dag så hörs vi snart.


Oerhört enkel att göra. Makrill i tomatsås, blandade grönsaker, någon frukt, ägg och en macka. Klart!

Kycklinggryta med soltorkad tomat

2011-02-19 @ 19:42:08
Vilken annorlunda dag det har varit! För första gången har jag jobbat lördag, fem timmar från 10 till 15. I och med att stället jag jobbar på är så trevligt så är det inte inga större problem. Det enda tråkiga var att inte kunna vara ute och njuta av solskenet och den blåa himmeln. Det resulterade bara i att jag gick en effektiv promenad när jag kommit hem i stället. Efter det så väntade duschen och sedan var det dags för mig att fixa middagen. Jag provade på ett nytt recept med kyckling och fick med hjälp av min hungriga tvillingsyster middagen färdig redan klockan tio över sex.

Mysig lördagsmiddag efter en dag på jobbet

Kycklinggryta med champinjon & soltorkad tomat
6 port.
900g kycklingfilér
100g champinjoner
100g avrunna soltorkade tomater
1 gul lök
1/2 röd chilifrukt
2,5 dl crème fraiche
2 dl vatten
1/2 hönsbuljongtärning
salt & svartpeppar
cayennepeppar
Lite flytande margarin att steka i

fullkornspasta (jag valde penne)
sallad

Gör så här:
Börja med att lägga upp de soltorkade tomaterna på en tallrik så att de kan rinna av sig lite. Hacka och strimla det som ska i grytan (champinjonerna, löken, chilifrukten & tomaten). Skär kycklingfilérna i mindre bitar och bryn dem i en stekpanna. Se till att de får fin färg och nästan är helt färdiga på insidan. Lyft upp kycklingen ur pannan.

Bryn nu gul lök, chilifrukt och svamp tillsammans i stekpannan. Häll därefter i de soltorkade tomaterna och sedan crème fraiche, vatten och den halva buljongtärningen. Krydda grytan med salt, svartpeppar och cayennepeppar.

Putta nu i kycklingen och låt det stå till sig härligt på spisen.

Koka pastan och skär salladen.

Klart att servera!

Mumsig kycklinggryta

Tvillingsysterns jobb - sallad och dukning


Nu sitter jag här i soffan och myser, väntar på kvällens stora händelse, melodifestivalen. Var lugna, jag är inte SÅ besatt. Dessutom så är mina krav är extremt låga! Enligt mig har låtarna hittills inte varit några fullträffar direkt, men vi får väl se i kväll. Vad tycker ni om melodifestivalen och årets låtar?

Tacksam fredag

2011-02-18 @ 19:26:20
Jag vill börja med att tacka för alla jättegulliga och peppande kommentarer från förra inlägget. Det finns verkligen underbara personer i min närhet, det får jag aldrig glömma.

Min fredag började på världens mysigaste sätt. Gröt, knäckebröd och te i ett mörkt kök med ett enda tänt stearinljus. Dagen har flutit på och varit i stort sätt jättebra. Innan jag fick ta lov på riktigt så tillbringade jag två  och en halv timme efter skolan på mitt nya jobb. Idag var det ännu roligare än de förra gången. Jag börjar på riktigt komma in i det nu.

Kvällen fortsätter med att bara ta det lugnt och njuta av första fredagskvällen på mitt sportlov. Den här kommande veckan ska det njutas, ätas gott och förhoppningsvis tränas lite roligt!

Fredagsmorgonens mysiga frukost

Räcker mina betyg?

2011-02-17 @ 17:35:33
I eftermiddags efter skolan cyklade jag till simhallen och njöt av att känna hur musklerna tar i när jag säger åt dem att göra det, men också hur lätt kroppen blir i vattnet. Att simma är verkligen underbart ibland. Särskilt när man känner att man har energin till det.

Det var dagens träning. Nu tänkte jag skriva om något annat. Nämligen om stress. Stressen över att mina betyg inte är bra nog. Det är en fråga som finns i mina tankar så otrolig ofta. Ibland medvetet men också så många gånger omedvetet. Jag hade tänkt att lämna detta problem samtidigt som jag slutade i grundskolan, men så lätt var det minsann inte. Dock vet jag att jag har en lite bättre relation till det nu, men problemet finns fortfarande där.

Det handlar om att nöja sig med sin prestation och inte bry sig om vad läraren egentligen sätter för betyg på uppgiften. Jag vet hur svårt det är, och jag tror också att det är något som alla som är som jag måste jobba med. Om det någonsin kommer att gå över vet jag inte, men så länge ska jag göra mitt allra bästa för att inte falla för pressen. Pressen och stressen över att mina betyg inte är tillräckligt höga.

Tillräckligt höga för vadå? tänker ni. Grejen är att nu väl intagen på gymnasiet handlar det om vidare studier. Om tre år har vi möjligheten att läsa vidare och det är något som jag verkligen planerar att göra då jag läser samhäll. Visst, tre år låter mycket men i och med att gymnasiet är uppbyggt med kurser som sträcker sig över en eller två terminer så kommer mina betyg som jag får i ettan verkligen spela roll i slutbetygen i trean. Det blir inte heller bättre med kraven på sig själv när dagens politiker inte tycker att man ska kunna läsa upp kurser på komvux om man inte fått lägre än G.

När det väl kommer till kritan så vill jag tänka tillbaka på min tid i gymnasiet som någonting lärorikt men framför allt en underbar och roligt tid. För att känna detta fullt ut måste jag göra mitt bästa för att hela tiden påminna mig själv om att släppa på kraven. Även om intaget på den utbildning jag just nu är intresserad av ligger på 21,5 poäng av 22 möjliga så gäller det att ta dagen som den kommer. Vi vet ju aldrig vad som kommer att hända. Kanske blir det inte som man tänkt sig men det kan faktiskt bli bra ändå! Nu tänkte jag avsluta detta med att skriva något som både min syo-konsulent och engelsklärare har sagt till mig. De har talat om för mig att det alltid finns andra vägar dit, dit man vill, dit till målet.

F&S Core

2011-02-16 @ 18:07:20
Då har man testat på Friskis & Svettis Core-pass också. Faktiskt så var det ett väldigt intressant pass. Kanske inte så svettigt eller konditionskrävande då core koncentrerar sig på kroppens kärna, bålen och ryggen. Men kul var det. Instruktören var en glad dam och medelåldern på den deltagande styrkan var uppåt åldrarna. Alla övningar skulle man göra i egen takt och på egen nivå. Sånt gillar jag starkt! Musiken hon hade valt var även den intressant, inte alls som på de andra F&S-passen. Den var relativt lugn med inslag av spanska toner.
Passet var perfekt att köra en "mellandag" som denna onsdag har varit för mig. I går så var det ju hård fysträning och i morgon har jag planerat att träna konditionen i form av simning. Dessutom så har jag har varit trött idag. Nej, core passade mig väldigt bra i kväll och jag är säker på att jag kommer testa igen!



Här kommer kvällens energi-intag, alltså både innan och efter core-passet.



Innan:
Efter:


Tisdag = fysträning

2011-02-15 @ 17:15:14
Om drygt en timma är jag tillsammans med några andra härliga tjejer ute i blåsten för en kylig fysträning. En timme ute som vanligt, oavsett väder och en timme inne. Ofta är det tufft men jag är av den sorten som älskar utmaningar och är alltid lika glad när man klarat av något som varit jobbigt både mentalt och fysiskt.

Som jag säkert nämnt tidigare så är det mycket viktigt att ladda upp med energi. Mina tisdagsmellanmål är därför lite av den större sorten. Fil med frukt, macka med ruccola och gärna en clementin eller annan citrusfrukt till. En stor kopp te är också en favorit nu när det är så kallt ute igen. Vi här i Skåne hade ju turen att förra veckan uppleva lite vårkänslor med plusgrader och fint väder. Men nu är vintern tillbaka och det är bara och härda ut! Eller njuta av den så länge den varar, kanske, det handlar ju faktiskt om att vara här och nu.
Hur är vädret hos er?

Tisdagsmellis

Pestolax

2011-02-13 @ 19:21:36
Kvällens middag var inte dum. Tillsammans med mamma så fixade jag lax med pesto, potatis, hollandaisesås och en härlig sallad. Ett perfekt exempel på jättegod mat som inte alls är särskilt svårlagad. Nu fortsätter min söndagskväll väldigt lugnt. Dock är jag lite nyfiken på nya laxrecept. Hur brukar ni tillaga er lax?



Lax med pesto, potatis, hollandaisesås och sallad



Melodifestivalskväll

2011-02-13 @ 17:10:36
Melodifestivalskvällen med vännerna igår blev jättelyckad! Vi hade det mysigt och trevligt även om det i stort sätt bara är jag som är ett riktigt fan av just melodifestivalen. Det som lagades var hemmagjord pizza, riktigt bra då man kan ha på precis vad man vill. Särskilt bra då vi var en laktosintolerant och en vegetarian.

Efter festivalen så satte vi på den mycket intressanta sanningsbaserade filmen Into the Wild. Ett hett tips för er som inte sett den! Här kommer några sköna bilder från gårdagen.

Hela gänget samlat i köket

Ellen gjorde jättegod tomatsås till våra pizzor

Att göra egen deg är verkligen inte svårt och det blir så gott!

Huset myllrade av kameror. Här fotar fina Lollo!
Min söta vän Sofie och jag
Hemmagjort och härligt mumsigt
Mozzarella ska det vara på, i alla fall enligt Sofie
Färdig att äta tillsammans med Fridas mumsiga sallad!

Dagens träning - Jympa Medel

2011-02-12 @ 13:31:25
Det blev inte alls aerobics idag som jag hade trott. Nej, instruktören var tvungen att stanna hemma med sjuka barn så idag blev det i stället Jympa Medel för min del. Den vikarierande instruktören var galen men helt underbar! Hon skrek peppande på oss ibland och hade roliga övningar, dessutom så log hon nästan precis hela tiden. Min dag kan inte bli bättre just nu, ser väldigt mycket fram emot kvällen och vädret där ute är UNDERBART! Det var en fröjd att cykla till Friskis & Svettis. Jag ska definitivt ut igen och det tycker jag du också ska. Vi får njuta så mycket vi kan av solljuset när dagarna är som den här!

Det är till och med varmt i solen!

Hallon- & blåbärssmoothie

2011-02-12 @ 08:40:33
Har väldigt nyligen avnjutit en härlig lördagsfrukost med en klar blå himmel utanför fönstret. Det finns nästan inget härligare än att vakna upp till fint väder. Till frukost blev det hallon- & blåbärssmoothie som jag gjorde färdig i går kväll. Till det en grov macka med keso och hamburgerrygg, ett kokt ägg, te samt en stor apelsin. Nu är jag lagom mätt och belåten och laddar inför areobicspasset som början klockan 10.00.

Min frukost idag




Hallon & blåbärssmoothie
1 port.
Ca. 1 dl frysta men tinade hallon och blåbär
1/2 banan
2 dl valfri yoghurt
Lite stänk av kanel
Mixa samman, drick på direkten eller ställ in i kylskåpet och njut senare!




Senare underdagen ska några vänner från klassen komma hem till mig och så ska v laga mat och njuta av melodifestivalen. Jag tror det kommer bli jättekul! Ska försöka ta lite bilder. Vi hörs senare!

Grillad kyckling med co.

2011-02-11 @ 19:55:44
Fredagsmys med grillad kyckling, hemmagjord örtkryddad klyftpotatis och grönsakstavar




I kväll har vi ätit en av mina absoluta favoriträtter. Eller rätt och rätt, snarare ett ihop plock med en massa underbara råvaror. Allt du behöver är en grillad kyckling, några potatisar, lite kryddor som rosmarin och timjan och sedan lite olivolja. Grönsaker som vi hade till var morot, gurka, paprika och tomat. Sedan är det alltid lite roligt med frukt som till exempel päron och ruccola. Dippen var den vanliga, en säker favorit och hur lätt som helst; sweet chilisås blandat med crème fraiche. Mums!

Gym & chili con carne

2011-02-10 @ 19:28:48
I eftermiddags drog jag för första gången och gymmade på mitt nya ställe. Ni må tro att det var skönt! Jag var faktiskt riktigt peppad innan på att gå och lyfta lite skrot och Friskis & svettis gym är väldigt fräscht så jag trivs jättebra. Efteråt blev det super mumsig chilli con carne med mamma och systrarna. Det är så otroligt gott att äta efter att man har tränat! Nu fortsätter min kväll så lugnt som möjligt, blir nog lite tv-tittande med tvillingsystern, jag känner att jag behöver det.




Chili con carne efter härligt gympass

Fysträning med yoga

2011-02-08 @ 21:37:16
Det är verkligen gott att äta när man kommer hem från fysträningen som vi har på tisdagar. Helst ska det vara pasta eller liknande. I kväll blev det köttfärssås till, mums!

Kvällens träning var dock lite annorlunda jämfört med hur vi vanligt vis tränar. I stället för att följa upp en 30-45 minuters utomhuslöpning med hopprep och därefter styrkeövningar inomhus så gjorde vi yoga. Jag måste berätta för er att detta var det bästa yoga-passet jag gjort hittills i mitt liv. Fast vi var i en smutsig gympahall med starka vita lysrör i taket så var känslan perfekt. Intruktören, som för övrigt visade sig vara min vanliga fystränares son, var extremt hängiven till just det han höll på med, yoga, och det smittade av sig väldigt lätt! Det nya för mig i kväll var att man ska göra övningarna så att det känns skönt, det ska INTE göra ont. Det var väldigt viktigt för mig att höra! Dessutom så var och är känslan efterråt obeskrivlig. Något slags lugn lägger sig över en och alla problem som man haft innan får man distans till. Det här matteprovet som vi ska ha på fredag, som jag oroat mig mycket över idag får bli som det blir. Jag ska absolut göra mitt bästa, men på vägen dit ska jag inte köra slut på mig totalt. Nej, matte är matte. För mig är det kul ibland, och ibland är det bara för klyddigt. Jag vill tycka att det är roligt och därför väljer jag här och nu att säga åt mig själv att det är okej att inte ta det på för stort allvar! Från yoga till matte. Härligt!
Jag innan träningen i min härligt ceriserosa underställströja

Gyminstruktion

2011-02-07 @ 20:57:16
Måndagens träning blev på idrottslektionen i skolan. Det härliga med dessa idrottslektioner är att man nio gånger av tio blir riktigt svettig och andfådd och det känns verkligen som ett riktigt träningspass. Så tycker jag allas idrottslektioner bör vara!

I stället för att gå på handbollsträningen eller köra ett pass på F&S så blev det en timmes lång rundvandring på F&S gymmet. I och med att jag är ny där så tänkte jag att det var lika bra att boka en gyminstruktion fast jag gymmat tidigare. Det var faktiskt riktigt bra att få en ordentlig titt på nio av deras maskiner, då det var fokus på de stora muskelgrupperna. Nu är jag redo för att börja gymma själv på friskis!
Min kväll ska sorgligt nog fortsätta med matte. De är tre stycken tal av de jag räknat idag som jag verkligen inte förstår, alltså behöver jag diskutera dessa med någon. Försöker få någon av syskonen att hjälpa till men nu lutar det åt att det blir mamma. Inget ont med det, bara att vi alltid brukar bli lite oense. Vi får se hur det blir idag... ha en fortsatt trevlig kväll!

Löpträning

2011-02-06 @ 15:16:21
Vilken söndag! Jag vet inte riktigt vad det är men den här söndagens känns inte riktigt som vanliga söndagar. Jag började dagen kring halv nio och åt en god fling-frukost. Sedan blev det löpträning igen. Härligt! Rundan blev lite kortare än förra gången men det kompenserade jag med lite fler intervaller i mitten och 500 hopp med hopprepet, hehe. På det blev det några styrkeövningar med egen kroppsvikt här hemma, det är något jag verkligen måste rekommenadera. Det behöver inte vara svårt! Dessutom så har man ju alltid sin egen kropp hemma, eller hur?

Efter träningen åt jag en mycket mumsig lunch. Makrill i tunnbröd & ägg på rågbröd med sallad till. Enkelt och gott!
Proteinpåfyllning med makrill & ägg!

"På jakt efter den goda maten"

2011-02-05 @ 18:44:57

Min lördag har verkligen gått snabbt! I stället för att gå på areobics i morse, som jag egentligen hade tänkt, så jag ställde in. Kände att det skulle blivit för stressigt. Jag är faktiskt nöjd med det beslutet, även om jag var sugen på att träna, nu så kände jag ju efter och lyssnade på mig själv.



Dagen har flutit på. Bland annat så måste jag tipsa om en artikel som finns i Sydsvenskans A-del idag. "På jakt efter den goda maten." Riktigt bra skriven och enligt mig, mycket intressant!





"På jakt efter den goda maten"




Och så några små smarta utdrag...

Äntligen springa!

2011-02-04 @ 14:55:01
För första gången på länge kom jag ut och fick springa en runda. Jag fasade lite över hur mycket jag skulle orka, hur mycket av konditionen som försvunnit men inser nu hur fånigt det var. Att springa idag kändes precis som innan jag blev sjuk och jag kände inte alls av mitt löpuppehåll på nästan två veckor. Verkligen löjligt att oroa sig, dessutom i onödan, men tyvärr är det något jag gör alldeles för mycket.

Utöver löpningen så har jag ätit rester av mammas jättegoda ostsås, räknat lite matte samt gått ut med farmor & farfars hund Nicke som mitt bidrag till Operation Dagsverke 2011. Om lite mer än en timma ska jag åter till jobbet och fortsätta mitt provjobbande. Det ska bli super roligt och jag är taggad! Fortsatt trevlig fredag.
Pasta med ostsås och grönsaksstavar

Blåbärsgröt med messmör & russin

2011-02-04 @ 10:41:49
Idag har vi disponibel dag och det är underbart. Jag fick verkligen sova ut i morse och sedan äta en långsam frukost igen. Dagen till ära provade jag något nytt. Här kommer receptet:

Blåbärsgröt med messmör & russin
1 dl gryn (jag valde rågflingor idag)
1 dl mjölk
1 dl vatten
1 msk russin
2-3 msk tinade frysta blåbär
1/2 äpple
1/2 banan
+ en klick messmör
Det är väldigt enkelt, gör så här:
Blanda gryna med mjölken och vattnet. Häll i russinen och blåbären. Låt koka tills konsistensen är som du önskar den. Tärna så länge äpplet och skiva bananen. När gröten är färdig häller du över den i en djup tallrik och lägger på frukten. Toppa med en klick messmör!
Min frukost, blåbärsgröt

Helgfrukost på en torsdag

2011-02-03 @ 19:40:20
Min dag började väldigt bra. Fast jag hade sovmorgon så vaknade jag i tid och hann därför med att äta frukost långsamt. Faktum är att jag till och med lyxade till det med att göra gröt på spisen. Ibland är det otroligt skönt att göra något "helg-aktigt" på en vardag. Att få äta frukost långsamt med tänt stearinljus och tidningen, det är något som betyder avslappning för mig!

Nu sitter jag här vid matbordet och pustar ut. Det har varit en händelserik dag. Jag har bland annat provjobbat på det företag jag skrev lite snabbt om förra veckan. Det var super kul och lokalen är verkligen jättemysig. Jag hoppas just nu på det bästa, att jag får fortsätta där!
Här är en liten bild på vad som väntade mig när jag kom hem nu i kväll. Mamma hade lagat sin nya vardagsfavorit, raggmunk.
Raggmunk med sallad

F&S Cirkelfys

2011-02-02 @ 18:26:42
Hemma igen från ett nytt spännande pass på Friskis & Svettis, cirkelfys.



Cirkelfys
Första passet där det var minst lika många manliga som kvinnor deltagare. Det tyckte jag var väldigt roligt! Cirkelfys är alltså ett pass som killarna faktiskt vågar gå på. Jag vet inte om det är någon slags fördom jag har angående killar men jag känner på mig att de inte gärna går på pass som typ aerobis (då jag var där var vi bara tjejer). Lika så på afrodansen var majoriteten kvinnor, dock hade en modig man vågat sig dit. Hur som helst så är inte tanken att jag ska fördjupa mig i vad som är manlig och vad som är kvinnlig utan vad jag tyckte om passet. Jag tyckte det var super kul! Det fanns tio stationer som man besökte tre gånger totalt efter en snabb och effektiv uppvärmning. I slutet varvade vi ner tillsammans och körde lite avslappning. Nu är jag trött i musklerna men det är bara härligt känsla efter en hel veckas träningsuppehåll. Äntligen är jag tillbaka!







Bilder från min alternativa middag som jag njöt av i god tid innan träningen. Här ovan är det mumsig grönsakssoppa på burk. På den undre bilden syns sushi och två mackor som jag åt till.





Favoritsoppan

2011-02-02 @ 17:43:05
Nu är jag tillbaka med vad jag ska äta i kväll. Grönsakssoppa från Knorr. Den här soppan är jag uppväxt med och fortfarande kan jag bli sugen på den!
Lite speciellt i kväll blir det eftersom jag ska iväg och träna och måste äta ordentligt. Dessutom så köpte mamma med sig sushi hem från jobbet, så jag tänkte äta några sushibitar samt x antal mackor till. Det blir en härlig kombination!
Lite smygreklam är väl aldrig fel? En favoritsoppa i familjen

RSS 2.0