D-dags lunch

2011-03-30 @ 12:17:43
Har varit en sväng inom Lund med pappa för utvecklingssamtal och är nu hemma igen, väldigt hungrig. Slängde ihop en enkel tonfiskssallad, den här gången även med bulgur. Yummi! Snart är det läxläsning som gäller.

Matig sallad med bulgur, tonfisk, paprika, morot, gurka, soltorkade tomater, körsbärtomater & äpple. På med lite olivolja och salladskrydda - klart!

Kyckling- & grönsakswok

2011-03-28 @ 20:22:38
Ikväll fick jag laga maten. Det blev wokade grönsaker som morot, palsternacka, rödök, champinjoner tillsammans med grillad kyckling och matvete. Riktigt gott!

Måndagsgott

Vårjogg

2011-03-27 @ 12:55:11
Har precis ätit lunch med systern samtidigt som vi spelade Skipo, ett väldigt enkelt men underhållande kortspel. Det är en konstig tradition vi har i familjen, gärna spela kort samtidigt som vi äter lunch. Funkar ju bara när alla är hemma och därför blir det mest av på helgen. Logisk förklaring där.

Det var inte det jag hade tänkt skriva om egentligen. Innan lunch, ungefär en timme efter frukost så snörade jag på mig mina springskor och sprang ut i det fina vädret. Att springa i sol och vårvärme är så underbart och en stor skillnad från vinterns snöblask. Dock kände jag av träningen från igår och kunde inte riktigt njuta fullt ut. Men så är det ju ibland! Dessutom så laddar jag mentalt för fullt just nu inför Lundaloppet i maj som jag tillsammans med några vänner ska springa. En mil är målet och tiden bryr jag mig inte riktigt om. Jag vill se om jag klarar det och för mig är det en utmaning som är rolig.


Har ni något lopp ni tänkt springa i år?

Pluggpaus

2011-03-26 @ 15:26:29
Tar en liten paus i allt tyskpluggande och äter mellanmål. Det var jätteskönt att träna innan idag, dessa Jympa Medel pass på lördagar som jag blivit ett hängivet fan av är verkligen svettiga men också himla roliga. Det är värt att sätta klockan och komma upp i tid (undantag i morse dock, då jag vaknade av mig själv). Nu är klockan halv fyra och det äts alltså mellanmål.

Skånemejeriers A-fil, skuret päron samt äpple, frysta björn- & blåbär och klippt torkad aprikos

Idyllisk start

2011-03-26 @ 09:02:45
Vaknar utvilad klockan 7.00 på en lördagsmorgon. Solen lyser och himmeln är blå utanför fönstret. Ligger kvar i sängen och läser när katten kommer in och mjauar djupt från magen och jag bestämmer mig för att gå upp.

Träffar pappa i köket och jag sätter på en stor kanna med vatten till min överdrivet stora tekopp som jag fick av mamma i födelsedagspresent förra året. Frukost-teet i sin enkelhet är verkligen något att stiga upp ur sängen för. Jag känner efter vad jag vill ha till frukost och visst blir det gröt trots att det är helg. Dock gillar jag att göra det lite extra fint de morgornarna man har tid och hackar omsorgsfullt mina nötter, min banan och äpplehalva. Medan havregrynsgröten puttrar på plattan förbereder jag mitt knäckebröd och bestämmer mig för att idag, idag ska vi minsann ha apelsin också. Jag och storasystern ska ju iväg och träna tillsammans klockan 10.

Min lugna och stillsamma start på helgen bryter plötsligt ut i tumult när min kära storasyster kommer springande ut ifrån sitt rum. Tankarna går direkt över till oro över vad som kan ha hänt. Då ser jag det stora leendet som hon har i ansiktet.

- Jag har fått en match i Florida! utropar hon.

En bättre start än så här på en lördag kan man inte få, inte ens hade jag kunnat föruställa mig denna harmoniska känsla som jag nu har i kroppen när jag skriver detta. Min allra bästa storasyster ska åka till USA nästa år som au pair och håller just nu på att matcha, dvs. söka familjer som är villiga att ta emot henne. Med hjälp av STS så kan familjer som är i behov av au pair-hjälp leta upp sökande över hela världen och den här natten hade en familj i Florida, USA, skickat ett mail till min Cajsa.

Ingenting är bestämt, allt kan verkligen hända, men just nu så måste vi få leva ut lite på känslan som vi har inombords. Florida, med dess medeltemperatur på 24°C i Juli (natten inräknat) skulle passa min syster SÅ bra. Dessutom så har vi redan bestämt att vi verkligen ska försöka komma över till USA och hälsa på henne någon gång under nästa år. Florida, med alla dess hamnar och segelbåt intresse gör pappa lyrisk. Alla i familjen vill till Florida. Men som sagt är ingenting säkert. Vi får se med tiden vad som händer härnäst. Min helg har i alla fall börjat på ett idylliskt sätt, solen lyser utanför fönstret och tvillingssystern sover helt ovetande i rummet precis här intill. Jag längtar till vi får berätta de goda nyheterna för henne när hon kliver ut genom sin dörr. Snart ska jag och bästa storasystern cykla till F&S och träna. Jag är inte annat än lycklig.

Systern Cajsa skriver själv om den här upplevelsen, såklart är det i en au pair-blogg. Kan inte annat än att tipsa om den: My Big Adventure


Chili con carne & vattenballonger

2011-03-24 @ 19:15:55
Ett stort tack till er som kommenterar inläggen. De är så roligt när ni lämnar avtryck och skriver lite om vad ni tycker om bloggen!

Jag har haft en bra dag idag. Två fantastiska cykelturer, till och från skolan, båda i strålande solsken och med en svag doft av vår. I skolan kastades en vattenballong ovanifrån när vi satt och solade, extremt roligt för alla utom för min söta vän Ellen, som blev träffad.

Nu är jag också behagligt mätt och magen är fylld med mammas chili con carne. Livet kan inte bli mycket bättre. Tack för mig!

Mums - Chili con carne

Innan & efter fys

2011-03-22 @ 21:33:42

Innan träningen: fil med frukt och kesomacka


Idag slår jag
ihop mitt inlägg om veckans favoritträningspass; fysträningen med laget. Dagens träning var upplagd precis som de flesta andra tisdagsträningarna. Vi började ute med en lite uppvärmningsrunda, sedan blev det intervaller på idrottsplatsens löpbana. Sen gick vi in och hoppade hopprep, 10 x 100 hopp idag med. Efter det så tränade vi idag koordinationen med bland annat kullerbyttor fram- och baklänges. Svårt men riktigt bra om man vill lära sig kontrollera alla kroppens delar.


Efter träning: Omelett med champinjon och broccoli. Till det knäckebröd och några extra skivor skinka. Proteinpåfyllning till max!


I övrigt har jag haft en väldigt bra dag med en lång underbar lunchrast ute i solen. Dessutom så var det mer än 10° C här i Skåne idag. Toppen tisdag helt enkelt!

Härliga gym

2011-03-21 @ 19:33:04
Vilken skön måndag! Först en rolig dag i skolan med "The Big Wheel Theatre" på engelsklektionen. Efter skolan så läste jag lite tyska på biblioteket i Lund och åkte sedan iväg till gymmet. Idag var det jätteskönt att gymma! Kände att jag hade mycket energi och orkade ta ut mig. Idag provade jag också på att duscha på Friskis & Svettis och duscharna var fräscha och bastun varm. Har bara ett ord att säga: Härligt!

Nu har jag ätit en god pastagratäng med familjen och kvällen kan inte bli annat än bra. Hörs i morgon.

Baguetter & solsken

2011-03-20 @ 17:17:13
Vilket väder. Vad mer finns det att säga? Jag tror jag låter bilderna tala för sig själva.


Tonfisksöndag

2011-03-20 @ 12:38:41
Här ska det ätas lunch. Det blir tonfisksallad, vilket jag är väldigt sugen på! Om jag minns rätt så har jag skrivit receptet här på bloggen innan. Efter detta härliga intag så ska det bakas bröd. Men mer om det senare.


... men först gröt

2011-03-19 @ 08:50:06
Snart är det dags för min kära lördagsträning, men först gröt. Det är ett måste. Idag blev det super god havregrynsgröt med massa gott på. Recept nedan!

Dagen flyter på med att jag ska fira en kompis födelsedag vilket ska bli jättekul! Man fyller ju bara 17 en gång...


Havregrynsgröt med saftigt päron, aprikos, vanilj & solrosfrön

Du behöver:
1 dl havregryn
1 dl mjölk
1 dl vatten
1 tsk vaniljsocker
salt
linfrön
1/2 päron
2 torkade aprikoser
solrosfrön

Så här gör du:
Tag fram en kastrull och ös ner gröt ingridienserna; havregryn, mjölk, vatten, vaniljsocker, salt, linfrön. Låt puttra på spisen och rör lite då och då medan du skär päronet i mindre bitar. När gröten är färdig (cirka 2-3 minuter kokande) så strö ut päronbitarna på gröten, klipp aprikoserna och häll lite solrosfrön över det hela. Klart!

Till gröten måste man ju ha knäckebröd. Här med rökt skinka, ruccola och päron. Lyxade till det med ananas också idag.

IB, Gym & Raggmunk

2011-03-17 @ 21:23:14
En annorlunda D-dag måste jag säga och nu är jag riktigt trött. Jag har bland annat provat på att gå IB med min tvillingsyrra på hennes skola. Ni skulle se alla blickar jag har fått och alla förvånade ansiktsuttryck som utbrast "Oh my god" över hur lika vi var. Efter den intressanta men roliga skoldagen så väntade lite jobb. Efter jobbet stack jag direkt iväg till gymmet och var effektiv i nästan en timme och nu är jag alltså riktigt utmattad. Jag är trots det glad att jag var och tränade, det var en skön avrundning på en lång dag.

Raggmunk, kalkonskinka, lingon och sallad är perfekt efter träning.

Onsdagsmys

2011-03-16 @ 21:40:36
Vilken härlig dag det har varit idag! Allt har flytit på som det ska göra en näst intill perfekt onsdag. Blå himmel och mycket skratt. Nu slappar jag i soffan med Grey's Anatomy med te och apelsin. Underbart.

Onsdagsmys

1000 hopp

2011-03-15 @ 20:39:24
Det blev en riktigt bra tisdagsträning! Jag kände att jag hade kraft att ta från och kunde göra mitt bästa genom hela träningen. Vädret var riktigt fint med solnedgången i väst när vi sprang den första timmen. Det blev intervallstopp två gånger under rundan, första i backe, den andra på plan mark. Detta följdes av 1000 hopp med hopprepen och lite tänjningsövningar samt styrketräning. Låter tufft men idag var det kul också! Snart blir det kvällsmat och sedan väntar onsdagen med sin sovmorgon. Det är gött. Jag blir verkligen glad av bra och rolig träning!

Vad tycker du är den roligaste träningsformen just nu?

Bärmellanmål

2011-03-15 @ 16:21:32
Känns som att det alltid blir lite lyxigare när jag använder bär. Oavsett om det är på filen, på gröten eller i matlagning så känns det alltid lite extra bra! Bär är gott och innehåller en massa nyttiga vitaminer som bara är bra för oss. Det är lyx om inget annat!

Som vanligt väntar tisdagens fysträning och jag laddar upp med mellamål bestående av fil och macka. Det har varit en bra skoldag idag och det underbara vädret gör inte direkt mitt humör sämre. Skriver om träningen senare.

Lyxigt mellanmål med banan, hallon, blåbär och björnbär i filen

Handbollsmåndag

2011-03-14 @ 20:53:44
Dagens träning fick bli en lagom tuff handbollsträning där vi idag fokuserade på både fysik och på spel. Det var ett tag sedan jag spelade men ganska snabbt så kom man i det rätta tänket igen, det är nästan som det sitter i en nu efter ett antal år på planen.

Just nu läser jag på lite historia inför morgondagens prov. Jag är egentligen ingen kvällspluggare men när träningen ligger på eftermiddagen så har man inte så mycket till val. Det gäller att göra det bästa av situationen.

Dagen efter-lunch

2011-03-13 @ 16:29:28
Kom precis tillbaka från en trevlig promenad med syrran och sitter nu här och smuttar på en kopp varmt te. Idag tar vi det alla väldigt lugnt. Pappa och hans väns 100-års firande (båda fyllde 50 år) blev riktigt lyckat och jag kom inte i säng förrän halv fyra i natt. Det resulterade i att jag sov till 10, vilket är väldigt ovanligt för mig. Ändå känner jag mig absolut inte utvilad och har en svag huvudvärk som säger åt mig att ta det lugnt.

Lite tidigare idag fick jag i mig lunch och i med att jag åt flingor till frukost så fick det bli en stor portion härlig gröt! Det blev traditionell havregrynsgröt med äpple, banan, hasselnötter & kanel. Till detta en mättande och matig macka med bland annat advokado & keso.

Söndagens lunch bestående av härlig havregrynsgröt och advokadomacka

Lördagsträning

2011-03-12 @ 12:07:57
Tror inte jag tycker att lördagen kan börja bättre än med någon rolig träning. Precis som förra veckan så gick jag på F&S medel jympa, hon som håller i lördagens pass är verkligen grymt bra. Sprudlande och överfull med energi! Det märks verkligen att hon älskar att leda. När min mumsiga lunch är uppäten ska jag springa ner i duschen och sen ska jag se vad jag kan hjälpa till med här hemma. I kväll smäller det!

Dagens lunch: Ägg- & makrillsallad

Fredagstonfisk

2011-03-11 @ 20:39:17
Tonfisksallad med bland annat oliv, vindruvor, paprika, gurka & tomat.

Ibland blir fredagsmiddagen inte riktigt som man tänkt sig. Förberedelserna inför pappas 50-års fest är i fullgång och kvällens tanke var att äta kycklingrester från gårdagen. När jag kommer hem så har tydligen min älskade tvillingsyster mumsat i sig lite extra mycket kyckling och då ätit upp min del. Detta gjorde hon innan hon åkte iväg för att spela handbollsmatch, så jag kan ju inte riktigt bli arg eller upprörd. Nej, i stället skar jag lite sallad och blandade ner en burk tonfisk och åt en ostmacka till det. Gott var det och det är ganska härligt hur behagligt mätt man kan bli av en sallad!

I morgon blir det dock andra bullar, uppstigning tidigt för träning på friskis & svettis, sedan hjälpa till här hemma med bland annat matlagning, för att sedan avsluta dagen med fest! Dessutom så utjämnar jag i morgon kvällens sallad med pizza. Det var väldigt länge sedan jag åt det.

Nu fortsätter kvällen relativt lugnt. Behöver samla energi om jag ska orka vara uppe sent i morgon natt!

Vad äter ni helst en fredag?

Grattis P & I

2011-03-10 @ 21:29:25
I kväll har vi haft vår lilla släkt över för att fira både min pappa och min faster Ingrids födelsedag. En super god förrätt bestående av bland annat advokado, följd av en mumsig kycklingrätt med ris och grädde á la mormor och sedan tårta om man så vill ha. Väldigt trevligt så här en torsdagskväll.

Ingrid fixade den godaste förrätten - advokado, krämig räk-cremé fraiche-majonäs-blandning, rom & dill

Detta firande bidrar bland annat till att det inte blir någon speciell spännande träning att berätta om för er idag. Tror det dessutom är bra för den här förkylningen jag sitter inne på eller vad det nu är. I stället laddar jag för fullt inför lördagen då jag verkligen hoppas kunna få svettas lite igen!

Prinsesstårta - pappas favorit!

Avslutar kvällens inlägg med att återigen önska både Ingrid och pappa ett stort GRATTIS!

Inställd träning

2011-03-09 @ 20:24:25
Det blev minsann inget spinningpass idag. Kände redan igår att kroppen inte är på topp just nu så jag bestämde mig för att vila idag. Ersätter alltså dagens träning med skratt och mys. Känns ändå inte helt fel.


Varm tomatsoppa och rostat rågbröd plus en massa mjölk i glaset. Kan en onsdagskväll bli bättre?

Vissa dagar...

2011-03-08 @ 22:17:17
Vissa dagar är det tufft att träna. Mentalt kan man vara förbered och hur pepp som helst men sen säger kroppen emot. Idag var det en sådan dag för mig. Då kämpar man sig igenom träningen på ren vilja, gör sitt bästa för stunden. Det är alltid tråkigt när träningen blir så, men nu har jag lämnat det och blickar framåt, uppåt. Det blir kanske spinning i morgon, vi får se om kroppen orkar. Som sagt så är ett av mina mål det här året att lyssna mer på vad kroppen vill.

Snart väntar mig otroligt sköna säng och jag önskar er alla en god natts sömn!

Snart fysträning

2011-03-08 @ 16:55:12

Mellanmål innan fysträning. Skivad banan, klippta katrinplommon, tärnat äpple, tärnat päron, A-fil och flingor. Till detta en keso macka med skinka. Måste jag kommentera vårt fantastiska väder? Jag njöt ute i två timmar med tjejkompisarna i Lund idag. Underbart!

Matinspiration

2011-03-07 @ 20:25:20
Snart är min lediga måndag slut men jag hänger inte läpp över det, nej, vi är ju lediga i morgon också! Då blir det iväg till Lund och träffa några underbart söta tjejer. Senare på kvällen väntar fysträning med handbollslaget. En rolig dag helt enkelt!

Jag tänkte att jag kunde avrunda kvällen med att visa några, förhoppningsvis inspirerande, matbilder tagna under dagen.

Frukost

Lunch

Mellanmål

Kvällsmat

F&S Rygg

2011-03-07 @ 20:07:00
Då har man testat Friskis & Svettis rygg också. Passet var faktiskt roligare och jobbigare än förväntat. Jag antar att jag bara trott att vi skulle göra en massa olika sorters rygglyft, och det gjorde vi knappt alls. Det var många övningar som liknade de jag tidigare testat på core. I helhet så var det en helt okej träning. Jag, personligen, önskar nog lite mer uthållighet och passet passar de som inte är så vana vid att träna samt lite äldre människor. Men ett helt okej "mellandags pass" är rygg absolut!

Update: Måste ju bara nämna en av de övningarna vi gjorde som jag tyckte var väldigt rolig. Det var mitt i passet som vi gjorde en rörelse där man låtsas att man dammsuger. Så klockrent! Det är dock väldigt viktigt att inte bara dra med ryggen när man städar. Vår instruktör tipsade om att det är viktigt med viktfördelning. Som till exempel när man dammsuger, fördela vikten växelvis på båda fötterna.

Vad ska vi träna?

2011-03-07 @ 08:26:11
Den här dagen ska bli en bra dag. Jag tycker vi bestämmer oss för det. Vi som går på skolorna i Lund är lediga idag och i morgon för att lärarna ska gå en utbildning i den nya gymnasieskolan. Inte mig emot, det är bara SÅ skönt att få vara hemma och jobba ikapp eller förbereda sig inför prov.

Jag funderade dock på om jag ska träna handboll i eftermiddag, men då blir det en procedur att ta sig in till Lund. Då kom jag på att jag fortfarande inte testat alla pass på Friskis & Svettis. Kollade deras schema och såg att de bland annat erbjöd rygg idag. Så här beskrivs rygg-träningen:

"Skonsam träning för dig som behöver ta extra träning till ryggen. Här bygger du upp styrka, stabilitet och rörlighet med säkra övningar."

Låter ändå intressant, även om jag inte har några märkbara problem ryggen. Blir mer och mer peppad på att köra detta pass ju mer jag tänker på det. Vi får se hur det blir.

En lite update på vilka pass jag har kvar att köra innan jag testat allt som mitt Frisis & Svettis har att erbjuda kan ju vara på sin plats nu.


Ännu har jag inte provat på:
Jympa Bas
Jympa Intensiv
Rygg
Skivstång
Skivstång/spinn
Spinning Bas
Jogging

Dessa har jag inte testat och är inte heller så sugen på då jag inte tillhör målgruppen:
Familj (2-5 år)
Junior (7-12 år)
Knatte (4-7 år)
Mammabarn
Senior
Vänta Barn
Crosstraining
Stavgång



Ha nu en fortsatt trevlig dag!

Kladdig kaka i långpanna

2011-03-06 @ 11:29:00
Vilket härligt väder vi har i Skåne idag, precis vad man behöver efter en lång och mulen vecka!

Förberedelserna inför min pappas 50-års fest är i full gång. En av mina hjälpsysslor är såklart att fixa med vad som ska ätas. Igår drog jag igång med den första efterrättstårtan, en av fyra. En otroligt god kladdkaka i långpanna. Det finns egentligen ingenting bättre än kladdkaka, helt ärligt. Jag menar, det är lätt, går snabbt och smakar ljuvligt! Här kommer receptet:

Kladdig kaka i långpanna

Du behöver:
150 g smör
3 ägg
4,5 dl strösocker
2, 25 dl vetemjöl
6 msk kakao
3 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver

Gör så här:
Börja med att smälta smöret på låg värme i en kastrull. Smörj och bröa en långpanna, eller gör det lätt för dig, som jag gjorde och använd bakplåtspapper.

Vispa ägg och socker tills det blir vitt och pösigt och rör ner det smälta smöret.

Blanda de resterande torra produkterna, vetemjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver i en egen bunke. Rör försiktigt ner dessa i ägg-, socker- & smörblandningen. Ner i formen och grädda på 150°C i cirka 35 minuter.


Dagens träning - Galet roligt!

2011-03-05 @ 11:58:23
Här sitter jag nu med en smarrig omelett till lunch efter det roligste träningspasset på länge! Vi snackar om en otroligt engagerad, sprallig och skrikande friskis & vettis ledare som gjorde många jympadeltagares dag! Jag har varit på friskis & svettis jympa medel-pass och tränat med Maria. Alla borde få uppleva den här inspirerande, galna kvinnan! Ens lördag kan inte börja bättre än med energifylld träning och UNDERBART väder. För första gången på flera dagar är himmeln blå!

Fånga dagen

2011-03-05 @ 08:18:38
Fånga dagen heter det och det är någonting jag verkligen lever efter. Som den morgonmänniskan jag är så vaknar jag nästan alltid tidigt, ofta innan väckarklockan ringer. Jag tänker att jag inte behöver gå upp, att jag kan ligga och morna mig ett bra tag och bara vila. Det funkar nästan aldrig. Tankarna far iväg till alla möjliga saker som jag vill göra under dagen, dessutom så längtar magen alltid efter att få något i sig. Det är en gåva och det är en förbannelse. Men det är också hur jag fungerar och det betyder; fånga dagen.


Lyxig lördagsgröt med knäckebröd. Klockan tio blir det träning på F&S!

Fredagsmys

2011-03-04 @ 19:14:02
Idag har jag skrivit svenskprov, halkat med cykeln och trots det haft en väldigt trevlig dag. Nu kan jag njuuuuta av fredagkväll och långhelg. Ha en trevlig kväll!

Precis som många andra familjer i Sverige firar vi veckoslutet med tacos, det är ju så himla gott!

Perfekt gympass

2011-03-03 @ 19:27:46
I eftermiddags efter skolan svepte jag inom gymmet. Vissa dagar är det perfekt att gymma och idag var en sådan dag! Redan i morse kände jag att det fanns energi i kroppen som bara ville ut och därför blev dagens gympass nästintill idealiskt. En timme sammanlagt blev det, 15 minuter uppvärmning, 45 min styrketräning. Nu, efter kvällens mål bestående av pyttipanna och stekt ägg är jag redo att ta tag i svenskans litteraturhistoria som vi har prov på i morgon.

Torsdagsmiddag



Vad tycker du om att gymma?

Mysonsdag

2011-03-02 @ 19:09:24
Idag är det mysonsdag. Det började med att jag vaknade onödigt tidigt, redan klockan sex och på onsdagar börjar jag inte förrän klockan tio. Alltså kunde jag med gott samvete ligga kvar i sängen en timme till. Jag läste lite och lyssna på musik. Härligt att göra en helt vanlig onsdagsmorgon. När klockan var cirka sju steg jag upp och kokade min havregrynsgröt på spisen. På hade jag tärnade äpplebitar, klippta katrinplommon och hackade hasselnötter. Jättegott och ett hett tips!

Havregrynsgröt med äpple, katrinplommon & hasselnötter

Dagen har flytit på och läxorna är gjorda. För några minuter sedan åt jag och tvillingen onsdagens vanliga kvällsmat, alltså soppa i någon form. Det blev grönsakssoppan på burk som jag tipsat om förut, inte så glammigt jag vet, men gott ändå. Det är ju inte alltid man hinner eller orkar göra sin egen soppa.

Grönsakssoppa, mjölk & ostmacka

Det är ganska mycket i skolan just nu och kommer nog vara de kommande veckorna fram tills påsklovet. Det blir en bra utmaning till mitt idrottsarbete som handlar om stresshantering, och jag får chansen att öva. Det gäller att ta en vecka i taget och se kunskapen som något som jag ska bära med mig till framtiden. Jag kommer att göra mitt allra bästa för att hålla er uppdaterade!

RSS 2.0