Överraskning

2011-04-30 @ 09:35:31
Tror ingenting jag skriver här kan göra gårdagens upplevelse rättvis. Jag anade ingenting och trodde att jag bara skulle hänga med min pojkvän efter skolan, men i stället så blev det en överraskningsfest för mig då jag fyller år på tisdag. Det är första gången någon gör något sådant för mig och jag blev så otroligt överraskad och glad! När jag tänker tillbaka på igår så blir jag bara så glad, det var länge sedan jag skrattade så mycket. Tack för en fantastisk välplanerad upplevelse som jag verkligen inte hade någon aning om alls. Idag är det Valborg och några av dessa underbara, härliga människorna kommer hem till mig. Tror inte att den här helgen kan bli mycket bättre.

Soppdag

2011-04-27 @ 19:38:32
Tomatsoppa och ostmackor med paprika, gurka och ruccola.

Varm, flytande energi som soppa är riktigt gott på hösten, vintern och början av våren, men just nu känns det lite felplacerat. Det har varit minst lika varmt ute idag som igår så shortsen är mer än på sin plats. Trots värmen så blev det soppa både till lunch i skolan och till kvällsmat. Riktig soppdag. Så blir det ibland när man inte själv kan välja. Ikväll ska jag ta det lugnt och sitter för tillfället i soffan och kikar lite på Biggest Loser, den amerikanska versionen. Lagom ansträngande för mig just nu.

Sista tisdagsträningen

2011-04-26 @ 20:32:33
Har precis kommit hem från en sista "riktiga" tisdagsträningen med laget. Det känns sorgligt men både idag och många tidigare träningar har varit roliga och givande. Det är så träning ska vara, roligt men tufft!

Just idag så gjorde vi allt lite omvänt och började inomhus. Där värme vi upp, sprang lite intervall, gjorde komplicerade armhävningar och kastade-oss-på-tjockmattan-staffett. Sedan var det dags för att gå ut och åka rollerblades. Vår familj äger bara ett par just nu och jag var snäll syster idag och lät tvillingsyrran åka då hon på dagens idrottslektion varit ute och sprungit. Det betydde alltså att jag fick springa bredvid alla de åkande, men jag har ingenting emot det! I det här vädret funkar allt! Men oj vad roliga de såg ut, ni skulle sett dem. Tänk er ett helt handbollslag på rullor, där ingen riktigt kan, snacka om bambi på hall is.

Lyckad pannacotta

2011-04-25 @ 16:16:55
Idag har jag varit och shoppat, vilket inte är något jag gör särskilt ofta då jag sällan känner för det och nästan aldrig hittar tid till det. Det blev i alla fall nya joggingskor. Men det var inte vad jag ville berätta för er om. Jag tänkte faktiskt skryta lite om den lyckade (äntligen!) pannacottan som jag bjöd familjen på igår kväll. Vaniljpannacotta med rabarberkompott blev det minsann!

Vaniljpannacotta med rabarberkompott

Småkaka

2011-04-24 @ 20:34:43
Inte bara har jag sprungit idag, jag har också bakat småkakor. Klassiska mördegskakor med hallon.


Kokhet

2011-04-24 @ 15:48:25
Det var väldigt varmt att springa idag. Jag hade redan bestämt mig för att jag skulle jogga en runda idag och jag är inte den som gärna skjuter upp saker och ting, därför blev det en tur på cirka en timme i 18°C vid halv tre. Klokt eller inte, jag vet inte. Framåt sommaren ska jag lära mig att vänta till kvällen och inte springa när solen står som högst. Tror jag drack ungefär 2 liter vatten när jag kom in, och just nu känns det som jag kokar(!). Strax blir det en kall, välförtjänt dusch, ska bara äta upp mitt mellanmål först.

Påskäggsjakt

2011-04-23 @ 23:19:29
Då börjar även påskafton skrida mot sitt slut och jag tänkte avsluta med några härliga vårbilder som togs ikväll. Vi hade som vanligt påskäggsjakt i trädgården, dvs. vi springer omkring och letar efter våra godisägg som mamma snällt gömt någonstans i vår trädgård. En mycket trevlig tradition som jag tycker vi ska behålla tills vi flyttar hemifrån! Roligare än att leta själv var att se mamma och pappa leta efter deras ägg som vi gömt i trädgårdstunnan (i en plastpåse såklart).

Cajsa är på rätt spår


Jag har också funnit mitt

Lycka

Pappa gav upp ganska snabbt...

...medan mamma fortsatte söka

Den som letar den finner

En gång om året äts godiset ur ett pappersägg och jag njuter av varenda bit!

Årets bästa lunch

2011-04-23 @ 14:47:28
Årets bästa lunch så här långt.

Sallad med tonfisk, äggmacka och soltorkad tomat

Plan för påskafton

2011-04-23 @ 08:18:56
Då var det påskafton igen. Det har hänt så himla mycket sedan förra påsken. Ny skola, nya vänner, ny blogg, ja, det känns nästan som ett nytt liv. Min vardag ser helt annorlunda ut jämfört med förra årets vardag. Dock har nästan ingenting försämrats och allt har så gott som bara blivit till det bättre!

Måsten för dagen har jag egentligen bara en och det är att cykla och handla. Sedan finns det annat som jag också gärna hinner med men det kommer jag att göra. Det vet jag redan.

Såklart startar man dagen med frukost, eller hur? För mig blev det jättegod havregrynsgröt med päron, banan, torkad aprikos och pumpafrön. Till det åt jag den sista av fullkornsbullarna som jag bakade i onsdags, en med ost och en med keso och kalkonskinka. Med lite päron och ruccula på toppen är vi hemma!

Finns det något bättre?

Hemmabakade bullar av grahamsmjöl

Långfredagsträning

2011-04-22 @ 10:12:11
Väldigt snart ska jag och systern ut i det fina vädret och cykla till friskis. Idag blir det en specialare, ett extra långt medelpass för att fira långfredagen. Den fredagen som man egentligen inte ska göra någonting alls på, mest sitta rakt upp och ner och tänka på hur Jesus led på korset. Men tiden går framåt och utvecklingen går inte att stoppa, träning är minst lika viktigt alla dagar på året. Efter träningen blir det påskmiddag med släkten. Sill och ägg, here we come!

UPDATE: Det var verkligen otroligt roligt och väldigt svettigt det här 75 minuters passet med schlagerlåtar non-stop. Passade mig och syrran som båda älskar schlager! Glad påsk allesammans!

Fullkornsbullar

2011-04-21 @ 10:38:57
Det är nog tredje eller fjärde gången som jag har bakat dessa super goda bullar som vi bland annat avnjöt igår kväll till soppan. Jag gjorde dock lite annorlunda i går och hade både ägg och banan i - väldigt gott! Receptet kommer ursprungligen från Molly som skriver en jättebra blogg som jag följt ett bra tag nu, kolla in den vet jag!


Min version av fullkornsbullar

2 dl grahamsmjöl
1 dl dinkelmjöl fullkorn
1 msk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
3 krm salt
0,5 dl rågkross
1 dl blandade frön (melonkärnor, linfrön, solrosfrön)
2 ägg
1 dl cremé fraiche
1 mosad banan

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Börja med att blanda ihop de torra ingredienserna. Mosa sedan bananen och häll i resten av det som du vill ha i bullarna. Forma till cirka åtta bullar beroende på hur stora de ska bli. Sätt in i ugnen i cirka 10 minuter.

Skaldjurssoppa & hemmabakat

2011-04-20 @ 19:47:06
Ännu en fantastisk dag börjar komma till sitt slut. Utöver den lyxiga lunchen med systrarna så har jag bakat bullar som vi njöt av med bland annat blåmögelost till skaldjurssoppan nu i kvällssolen. Recept på bullarna kommer i morgon. Ha en fortsatt trevlig kväll! 

Fullkornsbulle med ägg och banan

Handskalade räkor i tallrikarna

På med skaldjurssoppan från Kelda som verkligen är jättegod!

Påsklovsmys

2011-04-20 @ 09:10:27
Efter tre väldigt intensiva dagar för mig, träningsmässigt, så välkomnar jag den här onsdagens vila. Dagens plan: Äta lunch ute med systrarna. Påsklovsmysa helt enkelt.

Mmm... havregrynsgröt kokt på spis, förgylld av mumsiga saker på toppen. Bland annat päron, banan, torkad aprikos, hasselnötter och kanel. Tänk att få hugga in på det här, blir lycklig av bara tanken!

Tisdagsplaner

2011-04-19 @ 08:59:45
Idag ska bli en bra dag. Och jag ska göra mitt bästa för att inte bränna mig idag med, mitt ansikte har verkligen fått nog för ett par dagar, men det är så svårt att hålla sig undan solen dagar som igår och som det verkar bli idag.

Ska tillägna min dag i Lund och förhoppningsvis hinner jag med fysträningen i kväll klockan 18. Det var ett tag sedan jag tränade med laget sist. Får passa på när det nu för en gångs skull funkar med min egen träning!

När jag steg upp idag så kände jag inte alls för gröt, jag tror jag var för varm för det. I stället fanns ett väldigt begär efter fil. Så det var vad det fick bli idag. Fil & knäcktebröd.

Öresundsfil, tärnat äpple, skivad banan, klippa torkade katrinplommon, hackade hasselnötter och kanel.

Havreknäcke, keso, kalkonskinka, ruccola och äpple samt banan p toppen. Idag även vindruvor, mums!

Cykla!

2011-04-18 @ 19:18:30
Oj, vilken dag! Vad kan man säga om vädret? Inget annat än UNDERBART. Hela min dag har faktistk varit mer eller mindre fantastiskt. Jag har cyklat. Långt och länge. Jag började med att cykla till frisören i morse och sedan fortsatte turen till Vallkärra för att träffa grymt sköna vänner. Fram och tillbaka, hit och dit. Sammanlagt blev det 160 minuters cykling. Helt ärligt så finns det inte bättre sätt att ta vara på sommarsol och värme än att vara ute och cykla i det. Men jag måste erkänna, det känns lite i benen nu och ni skulle se mitt ansikte, lite lätt rött bara. Det får det vara värt, inget slår den här måndagen!

Harmonisk söndag

2011-04-17 @ 14:41:12
Just den här söndagen känner jag mig harmonisk. En hel veckas långt lov väntar och jag kan bara njuta. Vädret är underbart, jag har sprungit en lång löprunda på cirka 7,5 km och ätit en god lunch. I ugnen står ett filmjölksbröd och bakas och jag ska strax stoppa fossingarna i ett varmt fotbad. Inga krav och inga måsten väntar. En näst intill perfekt söndag.

Blev visst smörrebörd-inspirerat idag. Tre små mackor, en med sill, en med makrill och en med keso och kalkonskinka. Till detta mumsiga, ett mellankokt ägg, paprika, äpple och morot.

Lätt kladdkaka

2011-04-16 @ 21:25:19
De dagar man jobbar går alltid så himla snabbt. Jag hann i alla fall slänga ihop en väldigt enkel kladdkaka innan maten.


Jag älskar mammas hjärtformade bakform!

Lätt kladdkaka

Du behöver:
1 dl strösocker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1 krm salt
1 dl cremé fraiche
1 dl sirap
1 dl vetemjöl
Flytande margarin till formen

Gör så här:
Vispa ägg och strösocker pösigt. Blanda ner kakao, vaniljsocker, salt och rör om. Tillsätt cremé fraiche, sirap och slutligen vetemjöl. Vispa ordentligt! Häll nu ner hela härligheten i en smörad form och så in i ugnen på 175° i cirka 25 minuter.

Serveringsförslag: Kladdkaka, vaniljglass, jordgubbar(!) och chokladsås

Receptinspiration till kladdkakan kommer från tasteline.com

Påsklovs start

2011-04-16 @ 09:38:39
Första dagen på påsklovet och jag ska alldeles strax iväg och jobba. Men först, en bild på en riktigt härlig grötkombo !

Rykande varm havregrynsgröt med banan, bärmix (hallon, blåbär, bjönbär) & messmör

F&S Skivstång/spinning

2011-04-14 @ 21:31:14
Jag var helt ärligt rädd inför dagens träningspass. Tanken på först 45 minuter skivstång följt av 45 minuter spinning gjorde mig skräckslagen. Skulle jag verkligen klara det? Och det gjorde jag! Fy vad härligt det var! En sådan tillfredsställelse det är när man bevisar för sig själv att man klarar det! Nu låter det nästan som att jag klarat av att springa ett maraton och där är vi inte riktigt än, men någon gång i framtiden, då ska jag klara det! Tills dess njuter jag av kvällens svett-upplevelse. Det var verkligen kul!

Vårtrött

2011-04-13 @ 19:07:35
I kväll tar vi det lugnt. Riktigt lugnt. Jag ska titta på en massa mysig tv och dricka te. Den senaste veckan har jag varit trött. Tydligen är det ganska vanligt såhär på vårkanten att man bli trött. Kroppen är inte riktigt med på det plötsliga ljuset som i princip säger åt en att man ska vara pigg och glad hela tiden. Missförstå mig inte, jag är lycklig över att vårsolen äntligen börjat skina och inget gör mig gladare än blå himmel men jag blir trött och det är faktiskt okej. Ibland tar det tid att vänja sig och så länge tar vi det lite lugnt.

Känner ni också av vårtrötthet?

Har inte bloggat så mycket om träning på sistone, men faktum är att jag var på gymmet igår och trotsade min trötthet vilket bara var bra för under träningspasset fick jag en massa nya energi och kunde åter igen njuta av att känna av musklerna som arbetade. I morgon väntar ett nytt spännande motionsform för mig då jag tillsammans med systern ska prova på F&S skivstång/spinning. Som jag ser fram emot detta! Berättar mer i morgon.

Onsdagsmiddag - tomatsoppa, ostmacka & sallad

Päronpizza

2011-04-11 @ 19:15:54
Idag är ingen vanlig dag, idag fyller min söta mamma år och vi har bakat päronpizza här hemma. Låter kanske konstigt men det är verkligen jättegott!

Förutom att mamma fyller år så har den här måndagen känts väldigt speciell. Det är någonting, jag vet inte riktigt vad... kanske är det vädret eller det att vi har d-dag i morgon, jag har i alla fall sommarlovskänslor på riktigt.


Vi firar med päronpizza

God morgon Söndag!

2011-04-10 @ 10:43:34
På detta sättet startar jag den sista dagen på veckan. Kan det bli bättre?






Roligaste träningen

2011-04-09 @ 12:33:43
Det finns verkligen inget bättre sätt att starta helgen på än att göra som jag gjort idag.

Favoritgröten

Vaknar till strålande sol och knallblå himmel. Njuter av favoritgröten och cyklar i det oslagbara vädret till F&S. Där gympar jag med den skönaste friskis-ledaren av alla som verkligen utstrålar en sådan enorm glädje att man inte jag hjälpa det stora leendet som sprider sig över ansiktet. Sedan får man cykla hem igen, lite motvind men det gör absolut ingenting en dag som denna! Väl hemma får man äta världens godaste proteinfyllda lunch. Nu blir det en välförtjänt dusch. Dagens budskap till er alla: Ut och njut av solen och smaka på riktigt våren som är här för att stanna!

Omelett med champinjoner och kalkonskinka-fyllning. Keso, sallad & soltorkadtomat.



PS. Nu är det bestämt. Min allra bästa storasyster ska till Florida!

Morotssoppa

2011-04-07 @ 19:22:03
I kvällssolens varma ljus som skvallrar om sommar lagade jag idag mat till familjen. Det blev en ny sorts soppa som jag inte provat förut, nämligen morotssoppa. Svårt kan jag inte påstå att det var och soppan smakade faktiskt det godare än man tänkt sig.


Morotssoppa 4 port.

Du behöver:
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
2 buljongtärningar
Ca. 1 liter vatten
500 g morötter
1 dl cremé fraiche
en skvätt citron
salt, svartpeppar, timjan

Gör så här:
Hacka löken och släng ner i en stor kastrull. Skala och hacka morötterna och häll även ner dem. Tillsätt vatten och buljongtärningar. Låt koka i ungefär 20 minuter. Mixa sedan soppan till önskad konsistens. Tillbaka på plattan och ned med cremé fraich, citron och kryddor. Smaka av. Servera med mumsig macka!

Alla borde testa morotssoppa!

Flygande Jacob

2011-04-06 @ 18:58:17
Snart ska jag och tvillingen iväg och cirkelträna. Ska bli jättekul faktiskt, det var ett bra tag sedan jag provade på detta pass sist. Därför blev det en god middag i form av Flygande Jacob, matvete, fräsch sallad, soltorkade tomater och färsk ananas.

Onsdagslyx

Egen tisdagsträning

2011-04-05 @ 19:41:23
Idag hade jag en rolig och energifylld tisdagsträning med mig själv då den "vanliga" fysträningen på tisdagar var inställd. Fokuset idag la jag på kondition. Jag började med en runda på cirka 6 km i ganska lugn takt. Ni må tro det var skönt att komma ut och springa igen efter en veckas uppehåll och förkylning. Jag tycker att joggingrunderna är som allra bäst när man inte sprungit dem på ett tag, variation är viktigt mina vänner! Annars tröttnar man lätt på sin träning.

Efter springturen så tog jag med hopprepet ut på gatan och hoppade mina 1000 hopp. Det låter kanske mycket men jag lovar att alla skulle klara det! Hoppa hundra hopp åt gången i egen takt och gör det tio gånger - klart! Sen kan man gott skryta med: "Jag hoppade minsann 1000 hopp idag."

Väl inne i huset igen så avslutade jag med en ordentlig stretch-programm och töjde ut hela kroppen. Det är väldigt olika hur man ser på stretching bland de insatta träningsexperterna men jag personligen tror på att sträcka ut musklerna igen och bli rörlig, det är givande i det verkliga livet. Tack för mig.

Snabb bulgur m. chorizo

2011-04-04 @ 21:03:50
Anna special


Härlig måndag. Rolig skoldag, strålande sol, sköna cykelturer, intressant tandläkarbesök, matlagning. Allt man behöver för att laga en välsmakande måndagsmiddag: Chorizokorv, bulgur, champinjoner, timjan, olivolja, turkisk yoghurt, färgglad sallad (vad man har hemma). Enkelt och snabblagat!

Lugn promenad & filmjölkbröd

2011-04-03 @ 15:47:02
Dagens träning har bestått av en lagom lugn promenad på cirka 40 minuter. Med iPoden och förra årets sommarpratare i öronen så är det en skön tid för sig själv. I morgon är det en vecka jag tränade ordentlig sist och jag hatar verkligen att bli sjuk. Men det är ju trots allt inte hela världen.

Fick ett önskemål om att publicera receptet på filmjöksbrödet jag visat här tidigare.


Du behöver:

3 dl grahamsmjöl
1 dl havregryn
1/2 dl rågkross
1/2 dl linfrön
1/2 dl solrosfrön
1/2 psylliumfrön
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
3 1/2 dl filmjölk
2 msk sirap
3 torkade aprikoser
1/2 dl russin

Gör så här:

Sätt på ugnen på 175°. Börja med att blanda de torra ingredienserna. Häll i sirap och filmjölk och den torkade frukten. Blanda allt med en trägaffel. Häll ned i en smörad brödform alt. bakpappersklädd brödform. Ställ formen i ugnens nedre del i ungefär en timme.

Mitt mumsiga filmjölksbröd

Vitaminboost till frukost

2011-04-02 @ 09:40:19
Just nu sitter jag här ombytt i svarta kläder från topp till tå, redo att gå till jobbet. Till frukost idag satsade jag fullt ut på att få i mig antioxidanter och vitaminer. För mig får förkylningen gärna stanna i halsen och helst av allt försvinna tills i morgon.

Angående stress och den ansträngande veckan jag har framför mig så bestämde jag mig för att inte låta alla oroskänslor ta kål på mig. Det är ju trotsallt bara en vanlig vecka med prov och inlämningar, inte så att jag har ett världsproblem som måste lösas.


Vitaminboost till frukost. Grönt te, apelsinjuice, fil m. frukt, kanel, hallon- & blåbär.




Idag tar jag det lugnt.

Balans

2011-04-01 @ 19:50:26
Mitt allra främsta mål med den här bloggen är att inspirera. Därför kommer jag att uppdatera när jag har någonting inspirerande att berätta om. Något som får er att känna suget och tryggheten i att bara slänga ihop en självkomponerad maträtt vid spisen eller att ge er ut och lufsa i motionsspåren.

Hälsa och välmående betyder väldigt mycket i mitt liv, och jag låter det ta plats. Ofta är det svårt att balansera ens liv. Hur mycket tid skola, träning och att bara vara ska få. Om man ska göra det som känns kul för stunden eller göra något som man måste göra. Eller vad som egentligen är sunt. Att äta den där chokladkakan man är jättesugen på eller hoppa över för att man bestämt sig att man inte får. Balans tycker jag är synnerligen intressant och något jag lägger tid att reflektera över.

Det har varit en påfrestande vecka med en hel del att stå i och nästa vecka kommer som det ser ut nu att bli ungefär arbetsam. Utöver allt så har jag nog dragit på mig en förkylning.

Men kvällarna är ljusa, regnskurarna doftar sommar och jag har för mycket bra i mitt liv för att låta stressen ta över. Det handlar om att kunna stoppa i tid, stanna upp och reflektera. Försöka få distans på saker och ting. Jag lever som jag lär, det kan jag lova, men självklart är jag långt ifrån perfekt. Alla har vi svagheter vi i vissa fall måste jobba med. I mitt liv handlar det om att finna den där harmoniska drömbalansen. Det kommer bli svårt, men de som känner mig vet att jag inte är den som ger upp. På gott och ont.

I fortsättningen uppdaterar jag min älskade blogg så fort jag har någonting inspirerande att berätta om. Det behöver inte vara särskilt långa inlägg, jag gillar bilder! Jag hoppas att Du följer med.

Ibland behöver man en paus och skriva av sig lite.

RSS 2.0